Gårdagens lektion!

Igår på lektionen fick vi träna på att göra corsage bland annat. Det är dekorationen som den blivande maken och oftast även bestmenen har på sina kostymer vid bröllop.

Det finns två vanliga varianter av corsage, den limade eller den tejpade varianten. Den enda skillnaden utseendemessigt är att på den tjepade varianten syns oftast en bit av stjälkarna på blommorna, och den limade varianten kan man oftast lättare göra mer detaljerad.

När man gör ett tejpat corsage trådar och floratejpar man en bit av stjälkarna på blommorna och gör ungefär som en bukett när man sätter ihop den. Man plockar ofta isär blommor och använder små delar av den föär att corsaget ska bli nettare och finare.

Bilderna är tagna från google.






När man limar ett corsage använder man sig av värmepistol eller kallim. Då tas stjälkarna bort från blomman, och man limar sedan blomman på det valda "bakgrundsbladet". Även på ett limat corsage delar man oftast blomman för att den ska bli mindre och inte se klumpig ut. En bra blomma som är lätt att dela är nejlika. Då kan man använda bara små delar av blomman.  



Skrivet av: Malin F


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej!

Fin blogg ni har=) Fast jag måste då säga att det är ju mestadels en av er som skriver hela tiden?! vad gör ni andra? Tänkte eftersom det är ju trots allt ett projektarbete ni sysslar med, och det brukar ju ligga en hel del jobb bakom det!

Tycker iallafall att du är jätteduktig Malin F. Du förklarar på ett lätt sätt och det är kul att läsa det du skriver!

KEEP ON THE GOOD WORK!!=)

2010-04-02 @ 22:43:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0